Ο Επισκέπτης

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 22:00, στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ

Ο καθηγητής παρέα με το "δάσκαλό" του...

Δείτε το trailer της ταινίας…

Δείτε βίντεο με το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας από το soundtrack:

The Visitor. ΗΠΑ. (2007) Σκηνοθεσία: Τόμας Μακάρθι. Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Τζένκις, Χάαζ Σλέιμαν, Ντανάι Τζεκεσάι Γκουρίρα, Χιάμ Αμπάς, Πατρίτσια Κλάρσον. 104’

Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, φτάνοντας κοντά στην αποστρατεία,  αντιλαμβάνεται πως δεν είναι ευτυχισμένος. Τα μαθήματά του μιλάνε για τον Τρίτο Κόσμο. Η ζωή του συμβιβασμένη και συμβατική – δεσμευμένη από την κοινωνική του τάξη. Τα μαθήματά του παραμένουν αναπόδεικτα στην πράξη. Όλα αυτά μέχρι να συμβεί ένα «τυχαίο» γεγονός που θα τα αλλάξει όλα…Κάποια μέρα, το πανεπιστήμιο τον αναγκάζει να πάει στη Νέα Υόρκη και να παρουσιάσει μια οικονομική εργασία για τον Τρίτο Κόσμο. Μόλις πατήσει το πόδι του στη Νέα Υόρκη και ανοίξει το σπίτι του, ανακαλύπτει πως δυο άτομα του Τρίτου Κόσμου έχουν κάνει, κατά κάποιον τρόπο, κατάληψη.

Αν η ταινία συναντούσε τον καθηγητή μερικά χρόνια νωρίτερα, πριν ακόμα μπει στη διαδικασία να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής του, είναι σίγουρο, θα πέταγε έξω από το σπίτι του το ζευγάρι. Σίγουρο, επίσης, είναι πως θα φώναζε την αστυνομία για τα περαιτέρω. Σε αυτή τη φάση της ζωής του όμως, ζητάει από το ζευγάρι να μείνει μαζί του (μέχρι να βολευτούν κάπου). Μάλιστα, του το ζητάει επίμονα, σχεδόν παρακλητικά.

Το ζευγάρι μένει και σιγά – σιγά γεμίζει και το άλλο κομμάτι της ζωής του καθηγητή – η πράξη. Όλες οι οικονομικές θεωρίες του για τον Τρίτο Κόσμο, στην πράξη, βγαίνουν σκάρτες! Η ζωή (η πραγματικότητα) είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Η αμερικάνικη αστυνομία συλλαμβάνει τον άνδρα λαθρομετανάστη και του συμπεριφέρεται σαν σκουπίδι. Ο καθηγητής ξεσηκώνεται και αρχίζει μια εκστρατεία για να μην τον απελάσουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s