20/02 «Μέσα από τις φλόγες» – στον Κινηματογράφο «Ορφέα» στις 21:00

Καναδάς | Γαλλία, 2010 – 130’ – Έγχρωμο

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve

Με τους: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μια αινιγματική διαθήκη θα γίνει η αφορμή για δυο παιδιά να γνωρίσουν ποια πραγματικά ήταν η μητέρα τους – θα ανακαλύψουν την τραγική της μοίρα, σημαδεμένη από τον πόλεμο και το μίσος, αλλά και τη γενναιότητα που έδειξε.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Wajdi Mouawad και δίνει στη φρίκη του πολέμου μια προσωπική χροιά, κάνοντας μια ποιητική κατάθεση στα σημάδια που αφήνει ο κύκλος της βίας και στη θέληση για επιβίωση.

Όταν ο συμβολαιογράφος θα διαβάσει στη Ζαν και στο Σιμόν τη διαθήκη της μητέρας τους τα δίδυμα έκπληκτα παίρνουν τους φακέλους που άφησε εκείνη, έναν για τον πατέρα τους που πιστεύανε ότι ήταν νεκρός, κι ένα για τον αδερφό τους που δε γνωρίζανε την ύπαρξη του. Σε αυτή την αινιγματική κληρονομιά, η Ζαν πιστεύει θα βρει την απάντηση για την ανεξήγητη σιωπή της μητέρας της τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. Αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να αναζητήσει την ιστορία της οικογένειας της, για την οποία φαίνεται ότι δε γνωρίζει τίποτα. Ο Σιμόν δε συγκινείται από τα μεταθανάτια παιχνίδια που παίζει η μητέρα του, αλλά η αγάπη για την αδερφή του είναι πολύ δυνατή, και σύντομα θα την ακολουθήσει για να ανακαλύψουν την αλήθεια για τη μητέρα τους – μια γυναίκα πολύ διαφορετική από εκείνη που ήξεραν όσο ζούσε…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s